Home » Știință » Există semne cu privire la existenţa vieţii extraterestre, dar specialişti de renume avertizează cu privire la pericole

Există semne cu privire la existenţa vieţii extraterestre, dar specialişti de renume avertizează cu privire la pericole

Există semne cu privire la existenţa vieţii extraterestre, dar specialişti de renume avertizează cu privire la pericole
Publicat: 11.11.2017
Posibila existenţă a vieţii în afara planetei noastre a reprezentat un subiect central în era modernă, odată cu începutul explorărilor spaţiale. Deşi întrebarea principală „există viaţă extraterestră?” a rămas fără răspuns, există o serie de alte întrebări şi probleme care au apărut în urma acesteia.

Una dintre acestea ţine de posibilitatea ca mesajele şi semnalele trimise de oameni în Univers să atragă civilizaţii extraterestre mai puţin prietenoase, scrie Top Buzz.

Un asemenea program este reprezentat de SETI, sau Search for Extraterrestrial Intelligence, unde planeta a emis semnale radio în spaţiu cu speranţa că cineva sau ceva ne va auzi. De asemenea, s-au trimis în spaţiu cu ajutorul sondelor poze cu oameni şi o hartă cu locul în care ne găsim.

Unii savanţi şi personalităţi şi-au arătat dezaprobarea. 28 de personalităţi, printre ei fizicianul şi cosmologul Stephen Hawking şi CEO-ul SpaceXElon Musk, au semnat ]n trecut o petiţie pentru a opri emiterea oricărui semnal care poate capta atenţia altor fiinţe inteligente din spaţiu. Elon Musk şi-a arătat temerile precizând următoarele: „nu ştim nimic despre intenţiile şi capacităţile vieţii inteligente extraterestre şi este imposibil de prezis dacă aceasta este sau nu ostilă”.

Există câteva semne care au nedumerit savanţii şi care ar putea indica prezenţa extratereştrilor. Spre exemplu, NASA a descoperit recent un sistem solar care conţine şapte planete asemănătoare Terrei la 40 de ani lumină, distanţă relativ mică dacă este raportată la întreg spaţiul.

Altă descoperire interesantă a fost steaua KIC 8462852, sau Tabby. Aceasta a arătat o variaţie a luminozităţii care nu se potriveşte niciunui tipar. Astfel, o teorie a presupus că este vorba de o structură extraterestră care trece prin faţa stelei şi/sau se alimentează cu energia acesteia.

Un alt exemplu este cel al undelor radio misterioase primite de la o distanţă de 3 miliarde de ani lumină. Parte bizară este că generarea lor a avut loc acum 3 miliarde de ani. Dacă au fost trimise într-adevăr de o civilizaţie extraterestră, înseamnă că aceasta a evoluat cu 3 miliarde de ani înaintea noastră, pe vremea când pe Pământ abia începeau să existe primele organisme.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Declaraţie şocantă renumitul ufolog George Graham: ”Luna este stăpânită de extratereştri”

Până în 2018, extratereştrii ar putea primi primul mesaj de pe Terra. Savanţi reputaţi avertizează însă că ar putea reprezenta chiar sfârşitul vieţii de pe Pământ

Mai mulţi astronauţi NASA au susţinut că au luat contact cu extratereştrii. ”Civilizaţiile extraterestre ne monitorizează de o lungă perioadă de timp”

Un cercetător reputat susţine că extratereştrii ar fi putut exista pe Pământ cu miliarde de ani înainte de apariţia oamenilor

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase