Home » Știință » Cu ajutorul unui compus regăsit în ciocolată şi vin roşu, celulele din corpul uman pot fi întinerite

Cu ajutorul unui compus regăsit în ciocolată şi vin roşu, celulele din corpul uman pot fi întinerite

Cu ajutorul unui compus regăsit în ciocolată şi vin roşu, celulele din corpul uman pot fi întinerite
Publicat: 13.11.2017
Cercetătorii au descoperit o metodă prin care oamenii pot îmbătrâni fără să li se deterioreze corpul.

Specialiştii din cadrul Universităţii din Exeter, Marea Britanie, au realizat recent experimente pentru determinarea modului în care poate fi inversată îmbătrânirea unei clase de gene denumite spliceosome şi un grup de celule disfuncţionale denumite senescenţe, care se acumulează în timp ce oamenii îmbătrânesc. 

Conform AJC, spliceosomele joacă un rol important în modul de operare a genelor organismului. Dar în timp ce corpul îmbătrâneşte, celulele senescente încep să prevaleze. Astfel că celulele îmbătrânite devin inactive. 

Cercetătorii au descoperit că prin aplicarea unui compus chimic denumit reversatrol analog, compus regăsit în ciocolată, vin roşu, strugurii roşii şi afine, poate inversa efectele, permiţând spliceosomelor să se reactiveze pentru ca ”celulele să-şi redobândească unele dintre trăsăturile tinereţii,” a declarat cercetătoarea Eva Latorre. 

”Atunci când am observat cum s-au schimbat unele celule din culturile de laborator nu mi-a venit să cred. Am repetat experimentul de mai multe ori şi în fiecare caz celulele s-au rejuvenat,” a declarat cercetătoarea. 

Majoritatea oamenilor îmbătrânesc până la vârsta de 85 de ani, fiind mult mai uşor afectaţi de boli ale inimii şi cancer, care sunt asociate celulelor senescente

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase