Home » Știință » Care sunt explicaţiile pentru revenirea cancerului după tratament

Care sunt explicaţiile pentru revenirea cancerului după tratament

Care sunt explicaţiile pentru revenirea cancerului după tratament
Publicat: 20.11.2017
Atunci când cancerul revine după tratament, medicii numesc acest fapt „recurenţă” sau „cancer recurent”. Atunci când aflăm că a revenit cancerul, putem suferi o varietate de sentimente precum şoc, furie, tristeţe şi frică. Dar chiar dacă acesta revine, nu va mai fi la fel ca prima dată. De ce? Ai trăit deja cancerul şi ştii la ce trebuie să te aştepţi. Nu uita şi de evoluţia medicinei şi a industriei farmaceutice, deci tratamentele se îmbunătăţesc permanent.

Noi medicamente sau metode pot ajuta la tratamentul cancerului sau la gestionarea efectelor secundare. În unele cazuri, tratamentele îmbunătăţite au ajutat la transformarea cancerului într-o boală cronică pe care oamenii o pot gestiona fără dificultate.

De ce revine cancerul?

Cancerul recurent se declanşează odată cu celulele canceroase pe care primul tratament nu le-a îndepărtat sau distrus. Acest lucru nu înseamnă că tratamentul administrat a fost greşit, ci doar că un număr mic de celule canceroase a supravieţuit tratamentului şi din această cauză nu au apărut în testele de urmărire. De-a lungul timpului, aceste celule au crescut, dezvoltându-se în tumori sau cancer care a fost detectat ulterior cu uşurinţă.

Uneori, un nou tip de cancer se va produce la persoanele care au o istorie canceroasă. Când se întâmplă acest lucru, noul cancer este cunoscut drept al doilea cancer primar. Al doilea cancer primar este diferit de cancerul recurent.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase