Home » Știință » Ridică de o sută de ori greutatea sa şi poate fi construit cu mai puţin de un dolar în 10 minute

Ridică de o sută de ori greutatea sa şi poate fi construit cu mai puţin de un dolar în 10 minute

Ridică de o sută de ori greutatea sa şi poate fi construit cu mai puţin de un dolar în 10 minute
Publicat: 04.12.2017
Un robot care poate ridica o greutate de sute de ori mai mare decât el poate fi realizat în doar 10 minute din materiale care constă mai puţin de un dolar.

Cercetătorii din cadrul MIT şi Institutul Wyss au creat un muşchi robotic artificial. Conform InVerse, acesta este constituit dintr-un strat intern ”schelet” şi un strat extern ”piele” fără aer sau fluide între acestea. Pielea şi scheletul sunt compuse pentru a se plia şi contracta asemănător formelor de origami în momentul în care vidul este amplasat în spaţiul dintre acestea. 

Această mişcare duce la obţinerea unei puteri imense. ”Am fost foarte suprinşi de cât de puternic este acest muşchi,” a declarat cercetătorul din cadrul MIT, Daniela Rus. Specialistul consideră că muşchii artificiali ar putea fi ataşaţi unui algoritm sau creier care i-ar putea pune în funcţiune. 

Printre modurile în care acest muşchi robotic ar putea fi utilizat se numără explorarea spaţială, cercetările la mare adâncime, operaţiile şi utilizarea exoscheleturilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Robotii-actori debuteaza pe scena japoneza

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase