Home » Știință » Originea corpului uman, aşa cum este prezentată de astrofizică, este mai uimitoare decât se crede

Originea corpului uman, aşa cum este prezentată de astrofizică, este mai uimitoare decât se crede

Originea corpului uman, aşa cum este prezentată de astrofizică, este mai uimitoare decât se crede
Publicat: 31.12.2017
La cel mai mic nivel, corpul uman este alcătuit din particule: majoritate nuclee atomice şi electroni. Deşi în corpul uman se găsesc aproximativ 90 de elemente naturale, acestea provin dintr-o mare varietate de locuri din afara Terrei.

Big Bang-ul furnizează cele mai uşoare elemente, precum hidrogenul şi heliul, care alcătuiesc 98% din Universul actual. Stelele care trăiesc, ard şi mor furnizează restul de 2%, fiind responsabile pentru moleculele complexe şi elementele grele din Univers, scrie Forbes.

Stelele mici, precum Soarele, transformă elemente uşoare în elemente mai grele, prin adăugarea de neutroni la acestea. Stelele mai mari îşi încheie viaţa devenind supernove, iar miezurile lor se prăbuşesc şi fac implozie, eliberând cantităţi enorme de combustibil în Univers. Piticele albe şi stelele neutronice fuzionează şi explodează, îmbogăţind şi mai mult Universul.

Acum, mulţumită telescopului cu raze X Chandra al NASA, putem observa cât de multe elemente provin din exploziile recente ale supernovelor. În ceea ce priveşte corpul uman, majoritatea elementelor din care e compus provine din supernove. Cea mai mare descoperire în acest sens este că fiecare element necesar pentru a crea ADN-ul este produs de explozia stelelor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce galaxiile au forme diferite?

Descoperire istorică anunţată de LIGO. Fenomenul a fost resimţit pe Pământ: ”O Doamne, asta este. Misterul vechi de 50 de ani este ‘Sfântul Graal’. L-am rezolvat”

24 de stele ar putea trimite către Pământ comete distrugătoare

Experţii din cadrul LIGO au detectat un nou tip de unde gravitaţionale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase