Home » Știință » Cum şi-a dobândit Uranus cele 18 luni? Evenimentul s-a produs şi asupra Pământului la începutul existenţei sale

Cum şi-a dobândit Uranus cele 18 luni? Evenimentul s-a produs şi asupra Pământului la începutul existenţei sale

Cum şi-a dobândit Uranus cele 18 luni? Evenimentul s-a produs şi asupra Pământului la începutul existenţei sale
Publicat: 02.01.2018
Uranus este una dintre planetele misterioase ale sistemului nostru solar. Axa acesteia este înclinată în lateral, deoarece planeta a suferit o coliziune puternică în prima perioadă după formare, fapt ce ar putea explica şi formarea lunilor din jurul ei.

Coliziunile violente dintre planete, luni şi asteroizi sunt extrem de frecvente, în special în prima perioadă a formării Sistemului Solar. Conform TopBuzz, aceste ciocniri pot duce la formarea lunilor sau poate schimba orientarea planetei, precum s-a întâmplat şi în cazul lui Uranus.

Cercetătorii din cadrul Universităţii din Kyoto au dezvoltat o simulare computerizată pentru a observa cu exactitate ce s-ar întâmpla dacă un asteroid s-ar ciocni cu Uranus. Aceştia au descoperit că un obiect cu o masă asemănătoare cu cea a Pământului ar fi produs înclinaţia planetei Uranus care poate fi observabilă în prezent, însă ar putea produce şi o cantitate de reziduuri. Existenţa deşeurilor poate explica distribuţia ”regulară” a celor 18 luni ale lui Uranus. Faptul că acestea au o masă asemănătoare sugerează că s-au format în urma aceleeaşi coliziuni care a dus şi la înclinarea axei.  

Cercetarea oferă dovezi şi cu privire la existenţa unui număr restrâns de luni în orbita joasă a planetei. Acest lucru va fi însă verificat şi de viitoarele misiuni spaţiale realizate de NASA.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase