Home » Știință » Viaţa în univers ar putea fi un lucru obişuit. Informaţiile importante furnizate de descoperirea celei mai vechi fosile

Viaţa în univers ar putea fi un lucru obişuit. Informaţiile importante furnizate de descoperirea celei mai vechi fosile

Publicat: 31.12.2017
Microbi complecşi au fost descoperiţi într-o piatră veche de 3,5 miliarde de ani. Descoperirea oferă detalii privind momentul evoluţiei vieţii, care ar fi avut loc mult mai devreme decât era considerat anterior.

Cercetătorii au confirmat că cea mai veche fosilă descoperită conţine 11 microbi complecşi, care fac parte din cinci specii distincte. Conform Astronomy, descoperirea sugerează atât faptul că viaţa pe Pământ a început în urmă cu patru miliarde de ani, dar ajută şi la întărirea ipotezei conform căreia viaţa în univers este mult mai obişnuită decât se credea.

”În urmă cu 3.465 de miliarde de ani, viaţa era deja diversă pe Pământ. Descoperirea însă ne oferă detalii despre apariţia cu mult timp înainte a vieţii primitive,” a declarat J. William Schopf din cadrul UCLA.

Sursa: J. William Schopf/UCLA

Pentru a analiza microbii, cercetătorii au utilizat un instrument denumit spectometru cu masă secundară. Prin măsurarea nivelului de carbon-12, carbon-13, pentru a determina anatomia microbilor. Conform analizelor chimice, cercetătorii au concluzionat că cei 11 microbi fosilizaţi au dus la dezvoltarea a cinci grupuri distincte. Unele bacterii făcând parte din domeniul arheea.

Deşi în acea perioadă nu exista oxigen, deci nici fotosinteză, specialiştii susţin că ”acestea sunt grupuri primitive, dar diverse de organisme” care au reuşit să supravieţuiască şi să evolueze.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

După 20 de ani de excavări, arheologii anunţă o descoperire epocală: acest schelet vechi de 3,6 milioane de ani este cea mai completă fosilă din istorie a unui strămoş al omului

A fost descoperit cel mai ”vechi” ochi într-o fosilă cu o vechime de 530 de milioane de ani

Un craniu într-o stare perfectă de conservare, descoperit în China, poate rescrie originea speciei noastre. ”Chiar nu mă aşteptam la acest lucru”

Cea mai veche fosilă a unui strămoş al omenirii a fost descoperită recent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase