Home » Știință » PREMIERĂ: ADN-ul microbilor a fost secvenţiat pentru prima dată în spaţiu

PREMIERĂ: ADN-ul microbilor a fost secvenţiat pentru prima dată în spaţiu

PREMIERĂ: ADN-ul microbilor a fost secvenţiat pentru prima dată în spaţiu
Publicat: 09.01.2018
Astronauţii din cadrul NASA au reuşit cu succes să secvenţieze ADN-ul microbilor prezenţi pe Staţia Spaţială internaţională. Este pentru prima oară când secvenţierea şi identificarea microbilor necunoscuţi a fost realizată în spaţiu.

Membrii de la bordul ISS au descoperit că organismele misterioase sunt doi microbi asociaţi florei umane. Conform TechTimes, anterior, microbii erau trimişi pe Pământ pentru analize. 

Secvenţierea marchează o evoluţie a modului în care sunt diagnosticate bolile astronauţilor, cât şi baza căutării vieţii extraterestre. Specialiştii de la sol au verificat ulterior rezultatele şi au ajuns la concluzia că experimentul a fost realizat cu succes pe ISS. 

În iulie 201, Kate Rubins, membră a echipajului, a fost prima persoană care a realizat prima secvenţiere a ADN-ului în spaţiu. Însă experimentul recent a reprezentat o premieră deoarece au fost transferate celule pentru observaţie şi au fost identificaţi microbi necunoscuţi în spaţiu. Experimentul actual a fost condus de Peggy Whitson cu ajutorul microbiologului Sarah Wallace. ”Imadiat am observat apariţia microorganismelor şi erau exact aceleaşi pe care le regăsim mereu pe staţia spaţială. Confirmarea a sosit însă după evaluarea rezultatelor de pe Pământ,” a declarat Wallace. 

După ce probele lui Whitson au ajuns pe Pământ, în septembrie 2017, a fost efectuat din nou experimentul, iar acesta a dovedit că rezultatele erau corecte. Una dintre cele trei colonii de pe ISS era Staphylococcus capitis, iar celelalte două erau Staphylococcus hominis. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase