Home » Știință » Plimbările îţi pot prelungi speranţa de viaţa

Plimbările îţi pot prelungi speranţa de viaţa

Plimbările îţi pot prelungi speranţa de viaţa
Publicat: 22.01.2018
Auzi peste tot cum mişcarea este esenţială pentru organismul tău, că sedentarismul ne omoară şi că sunt recomandate cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi. Dar ştiai că este extrem de simplu să faci mişcare zilnic, fără echipament sofisticat, abonament la sală şi timp pe care ai fi tentat să îl foloseşti altfel?
Pentru mulţi dintre noi, efortul fizic moderat pe care îl putem face zilnic este mersul pe jos. Este simplu, nu ai nevoie de condiţii speciale, nici măcar de vreme bună şi nici de rezistenţă. Ceea ce ai de făcut e să stabileşti o rutină zilnică de care să te ţii şi care să includă jumătate de oră de mers pe jos. Fie că mergi la birou pe jos în loc să iei maşina, urci scările în loc să iei liftul sau în pauza de masă îţi mănânci sandvişul in timp ce dai o tură de cartier, efortul tău nu va rămâne nerăsplătit, scrie CSID.
 
Un studiu publicat recent de către American Journal of Preventive Medicine spune că dacă reuşeşti să mergi în ritm susţinut timp de 150 de minute pe săptămână, există şanse serioase să-ţi prelungeşti speranţa de viaţă.  
 
Studiul a fost realizat pe un număr de 140.000 de adulţi cu vârste în jur de 70 de ani, care au răspuns la chestionare care cuprindeau întrebări despre rutina lor de exerciţii fizice, pe durata a 13 ani. 
 
Persoanele sedentare au fost cu 26% mai predispuse să moară în perioada studiului, în comparaţie cu cele care au mers pe jos (până la două ore pe săptămână), aceasta fiind singura lor formă de activitate fizică. Iar cei care au mers mai mult, au avut un risc chiar mai scăzut de deces. Totuşi, autorii precizează că studiul a fost făcut prin metoda observaţiei şi nu au demonstrat o corelaţie pozitivă între mersul pe jos şi durata cu care acesta îţi poate prelungi viaţa. Cu toate acestea, ştim cu toţii că mersul este asociat cu un risc scăzut de a avea tensiunea arterială ridicată, colesterol mărit, afecţiuni cardiace, cancer sau diabet, aşa că este cea mai la îndemână metodă pentru a ne menţine sănătoşi, alături de o alimentaţie echilibrată.
 

 

Citeşte continuarea pe CSID.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase