Home » Știință » Savanţii ruşi au descoperit un lucru esenţial cu privire la proprietăţile fundamentale ale oxidului de nichel

Savanţii ruşi au descoperit un lucru esenţial cu privire la proprietăţile fundamentale ale oxidului de nichel

Savanţii ruşi au descoperit un lucru esenţial cu privire la proprietăţile fundamentale ale oxidului de nichel
Publicat: 28.01.2018
Savanţii ruşi de la Universitatea Federală Ural şi de la Institutul de Fizică a Metalelor al Academiei Ruse de Ştiinţe au studiat proprietăţile fundamentale ale nanocristalelor de oxid de nichel şi au descoperit pentru prima dată excitoni la limita de absorbţie a spectrului.

Un exciton este o pereche constituită dintr-un electron şi golul lăsat în urmă de acesta şi are un rol în transferul electrostatic dintr-un cristal. Prezenţa excitonului permite analize detaliate ale parametrilor limită în benzile de energie, scrie phys.org.

Studiul poate fi util în crearea următoarei generaţii de dispozitive optice şi electronice.

De asemenea, lucrarea are relevanţă şi pentru studiul semiconductoarelor. Acestea sunt materiale a căror conductivitate apare ca urmare a mişcării excitonilor din cristal. „Excitonii nu participă în conductivitatea electrică, dar transferă energia absorbită”, a precizat Anatoly Zatsepin, co-autor al articolului şi directorul unui laborator din cadrul Universităţii Federale Ural.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Pânza de păianjen şi grafenul pot crea un material revoluţionar care poate deveni materialul viitorului. Experiment inedit

Acest material revoluţionar îşi schimbă dimensiunile precum caracatiţele

Un nou material uimitor creat de o româncă poate obţine electricitate din corpul uman

Grafenul, nanomaterialul-minune al secolului al XXI-lea, are nou un „verişor”: germanenul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase