Home » Știință » O româncă este lăudată de jurnaliştii de la CNN pentru invenţia sa care va ajuta un miliard de oameni: ”Le oferim speranţă”

O româncă este lăudată de jurnaliştii de la CNN pentru invenţia sa care va ajuta un miliard de oameni: ”Le oferim speranţă”

O româncă este lăudată de jurnaliştii de la CNN pentru invenţia sa care va ajuta un miliard de oameni: ”Le oferim speranţă”
Publicat: 26.02.2018
Alexandra Grigore, co-fondatoarea unei organizaţii care a inventat un scanner portabil, este subiectul unui reportaj realizat de CNN.

Românca foloseşte aparatul în ţările sărace ale continentului african pentru a le crea o identitate şi un dosar medical oamenilor care nu sunt înregistraţi în bazele de date ale autorităţilor.

Amprentarea salvează vieţi în Kenya. Datorită scannerului portabil, oamenii care nu figurează în bazele de date sunt amprentaţi şi au de acum înainte un dosar medical complet, în care sunt trecute toate controalele efectuate, informează libertatea.ro

”Fără el (dispozitiv, n.red.), oamenii probabil ar rămâne acasă şi şi-ar accepta soarta. Le oferim speranţă, biometria ne-a schimbat complet modul de a gândi”, spune Sabwa, voluntar.

Invenţia mult-lăudată, devenită realitate şi datorită unei românce. Pe ea o cheamă Alexandra Grigore şi este co-fondatoarea organizaţiei care a pus la punct dispozitivul.

Citeşte continuarea în Business Magazin!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase