Home » Știință » Un nou pas către viitor: japonezii au creat lumină plutitoare

Un nou pas către viitor: japonezii au creat lumină plutitoare

Publicat: 28.02.2018
Inginerii japonezi au creat lumină de dimensiunea unui licurici care pluteşte pe undele de ultrasunet. Aplicaţiile acesteia sunt variate, de la display-uri mişcătoare la toate genurile de proiectări, inclusiv holograme.

A fost numită Luciola pentru asemănarea cu un licurici. Particula levitatoare cântăreşte 16,2 mg, are un diametru de 3,5 mm şi poate emite lumină suficientă pentru a face un text citibil, scrie  Reuters.

Pentru a crea acest fascicul de lumină, savanţii de la Universitatea Tokyo au avut nevoie de doi ani.

„În ultimă instanţă, speranţa mea este că aceste mici obiecte vor putea fi folosite la smartphone-uri şi în alte situaţii pentru a ne face viaţa mai uşoară”, a precizat Makoto Takamiya, specialist din cadrul Kawahara Universal Information Network Project, demersul care a dus la crearea fasciculului.

Dezvoltatorii se aşteaptă ca Luciola să aibă aplicabilităţi în aşa-numitul „Internet al Lucrurilor”, unde obiectele obişnuite, precum maşinile sau aparatele de aer condiţionat, sunt conectate la reţele pentru a trimite şi primi date. Echipată cu senzori de mişcare şi temperaturi, Luciola poate zbura la asemenea obiecte pentru a transmite un mesaj sau pentru a ajuta display-urile mişcătoare să detecteze prezenţa oamenilor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un experiment realizat în premieră de fizicieni poate rescrie ce ştim despre lumină şi teoria relativităţii

Fizicienii de la MIT au realizat o formă bizară de lumină ”moleculară” cu trei fotoni

PREMIERĂ! Cercetătorii australieni au reuşit să stocheze lumina sub forma sunetului. Descoperirea ar putea revoluţiona tehnologiile convenţionale

Savanţii au venit cu o explicaţie pentru sfera de lumină misterioasă care a fost observată recent pe cerul Siberiei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase