Home » Știință » Cyborgi inspiraţi din filmul Terminator ar putea deveni ”al patrulea serviciu de urgenţă” până în 2068

Cyborgi inspiraţi din filmul Terminator ar putea deveni ”al patrulea serviciu de urgenţă” până în 2068

Publicat: 15.03.2018
Cyborgi asemănători cu cel din Terminator ar putea deveni ''al patrulea serviciu de urgenţă'' în următorii 50 de ani, conform unui futurolog. Aceştia ar putea funcţiona în condiţii de vreme extremă pe care oamenii şi maşinăriile existente în prezent nu le pot face faţă.

Conform specialistului, cyborgii ar putea avea forţa a 500 de oameni şi ar putea realiza misiuni de cercetare sau salvare pentru a ajuta oamenii prinşi în locuri periculoase. Conform Mail Online, aceştia nu vor înlocui serviciile de urgenţă din prezent, ci vor lucra alături de ele.

Mat Shoe, autor şi futurolog specializat în inteligenţa artificială, a făcut aceste afirmaţii în ultima sa carte ”The Seven Heavenly Habits of Innovation”.

”Inventatorii vor lucra pentru crearea unui ajutor către public şi serviciile de urgenţă,” a declarat Shore. Bărbatul crede că roboţii vor putea ajunge din zonele izolate în regiuni unde au acces vehiculele în doar câteva secunde. De asemenea, aceştia vor fi folositori în situaţii în care operaţiunea de salvare este mult prea riscantă pentru oameni. 

Futurologul a mai adăugat faptul că roboţii vor salva sute de vieţi umane anual în timp ce îi vor apăra pe ceilalţi de cele mai ameninţătoare medii. În prezent, au fost create maşinării ce pot ridica de 1.000 de ori greutatea lor, iar îmbunătăţirea sistemelor AI ar putea ajuta la realizarea acestor cyborgi

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase