Home » Știință » Cum arată taxiurile autonome zburătoare Cora. Ar putea deveni un ”Uber al cerului” din 2021

Cum arată taxiurile autonome zburătoare Cora. Ar putea deveni un ”Uber al cerului” din 2021

Publicat: 15.03.2018
Fondatorul Google, Larry Page, a prezentat imagini incredibile cu noile sale taxiuri zburătoare denumite Cora. Conform companiei Kitty Hawk, vehiculul va putea fi folosit din 2021 şi va acţiona ca un ''Uber al cerului''.

Aeronava a fost construită prin intermediul finaţării realizate de Page şi este proiectată pentru a utiliza programe de zbor autonome ce vor controla cele 12 elici. Conform Mail Online, după ce decolează este nevoie doar de o singură propulsie pentru ca aeronava să călătorească la o viteză de 180 de kilometri pe oră, la o altitudine de 150 până la 910 metri. Guvernul din Noua Zeelandă şi-a oferit acordul pentru vehiculele să fie testate. 

Cora a fost creată de compania Kitty Hawk condusă de fostul director Google X, Sebastian Thrun. Compania doreşte să utilizeze Noua Zeelandă ca bază pentru testarea noii generaţii de vehicule. În cadrul lansării videoclipului în care aeronava este testată, membrii companiei au declarat că legile din SUA nu au permis testarea vehiculului acolo. Astfel, Kitty Hawk şi-a trimis prima aeronavă Cora în Noau Zeelandă în luna octombrie 2017. Conform companiei, oamenii vor putea utiliza în viitor o aplicaţie pentru ca aeronava să decoleze şi să funcţioneze într-un mod similar cu Uber. 

Cora poate transporta doi pasageri şi are o întindere a aripilor de 11 metri. Cele trei computerele de la bord funcţionează independent, de asemenea vehiculul este dotat cu paraşută pentru aterizări de urgenţă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase