Home » Știință » A fost testat dispozitivul ce produce apă din aer chiar şi în deşert

A fost testat dispozitivul ce produce apă din aer chiar şi în deşert

Publicat: 24.03.2018
Chiar şi în cele mai aride regiuni de pe Pământ există umiditate în aer, iar o modalitate practică de a extrage această umiditate ar putea reprezenta cheia supravieţuirii în zonele deşertice. Recent, o echipă de specialişti din cadrul MIT a dovedit că acest lucru poate funcţiona.

Noul dispozitiv, bazat pe un concept propus în 2017, a fost testat în mediile cu aer uscat din Tempe, Arizona. Astfel a fost confirmat potenţialul noii metode, deşi este necesară efectuarea unor teste la o scală mult mai mare, afirmă cercetătorii. 

Conform Phys, sistemul are la bază un material denumit structură metalică-organică (MOF) ce poate extrage apă potabilă din unul dintre cele mai aride zone din deşert, a cărui umiditate a ajuns la mai puţin de 10%. Metoda anterioară de extragere a apei din aer necesita ca umiditatea să fie de 100%. Aşadar, noul sistem ar putea ajuta la obţinerea apei chiar şi în cele mai aride regiuni. ”Prin intermediul testului, într-o astfel de regiune am demonstrat că putem obţine apă şi din cele mai uscate zone,” a declarat Evelyn Wang din cadrul Universităţii din Arizona. 

Sursa: MIT

În timpul testelor, dispozitivul a fost alimentat doar de lumina solară. Deşi testul a fost realizat la o scală redusă în decursul unei zile, a produs un sfert de litru de apă. Următorul pas, spun cercetătorii, este de producere a sistemului la o scală mult mai mare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase