Home » Știință » Superoamenii cu puteri telepatice ar putea deveni o realitate în ”câţiva zeci de ani”

Superoamenii cu puteri telepatice ar putea deveni o realitate în ”câţiva zeci de ani”

Publicat: 30.03.2018
Un neurochirurg susţine că în următoarele decenii ar putea apărea superoamenii ce vor putea comunica prin intermediul gândurilor. Acest tip de oameni telepatici vor transfera informaţii către alte persoane sau maşinării prin intermediul implanturilor cerebrale, susţine dr. Eric Leuthardt. Specialistul din cadrul Universităţii din Washington susţine că, în viitor, vor deveni la fel de obişnuite precum tatuajele sau operaţiile estetice.

”Va exista cu siguranţă o integrare neuronală. Este doar o chestiune de timp şi un simplu mod de evoluţie umană”, a declarat dr. Leuthardt. Mail Online notează că în prima nuvelă a medicului, denumită RedDevil, 90% dintre oameni aveau implantate componente hardware în creier. 

Desigur, Leuthardt nu este singurul ce a propus această ipoteză. Elon Musk încearcă să dezvolte o interfaţă creier-computer pentru a conecta oamenii şi computerele. Conform lui Musk, aceasta va funcţiona prin implantarea micilor electrozi în creier prin intermediul cărora într-o bună zi gândurile ar putea fi descărcate într-un computer. El susţine că această tehnologie va ajuta persoanele cu leziuni cerebrale severe.       

De asemenea, o mulţime de specialişti susţin că aceste mici computere vor fi răspândite în întreaga lume. Bryan Johnson, fondatorul start-up-ului Kernel ce dezvoltă microcipuri cerebrale, susţine că aceste cip-uri neuronale vor fi curând la fel de populare precum smartphone-urile. 

”Mă aştept că în 15-20 de ani vor avea suficiente intrumente pentru a răspunde oricări întrebări legate de creier,” afirmă Johnson. El a mai adăugat că această tehnologie va deveni o ”necesitate” în viitor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:     

 
 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase