Home » Știință » Musk are o nouă idee ”nebunească” inspirată din filmul de animaţie UP

Musk are o nouă idee ”nebunească” inspirată din filmul de animaţie UP

Publicat: 19.04.2018
Elon Musk are o nouă idee nebunească. De această dată, CEO-ul SpaceX doreşte să ''readucă treapta superioară a rachetelor înapoi pe Pământ cu ajutorul unui balon gigantic cu heliu''.

Musk şi-a prezentat noua idee într-un tweet postat sâmbătă. Chiar el a afirmat în cadrul postării că ideea este ”nebunească”, informează Mashable

”Ştiu că o să sune nebunesc, dar SpaceX va încerca să readucă treapta superioară a rachetei înapoi din orbită prin intermediul unui balon gigantic cu heliu,” a scris Musk pe Twitter. 

Însă, momentan, există nenumărate întrebări despre această abordare ce nu au răspuns. De pildă ce se va întâmpla cu balonul în vidul spaţial, cum va reacţiona la forţa ce se produce în timpul reintrării în atmosferă şi vom fi martorii unei scene inversate din filmul ”Up” produs de Pixar?

Musk deţine răspunsul la unele dintre aceste întrebări. Unul dintre utilizatorii reţelei i-a spus lui Musk că ”nu sunt sigur că heliul va ajuta la menţinerea rachetei în spaţiu”. 

”Da, dar este bun pentru crearea unui obiect gigantic ce îşi menţine forma chiar şi în toate regimurile Mach,” i-a răspuns Musk. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase