Home » Știință » Ce riscă persoanele care au burtă. Un studiu a scos la iveală un pericol cu care se confruntă aceste persoane

Ce riscă persoanele care au burtă. Un studiu a scos la iveală un pericol cu care se confruntă aceste persoane

Ce riscă persoanele care au burtă. Un studiu a scos la iveală un pericol cu care se confruntă aceste persoane
Publicat: 02.05.2018
Grăsimea abdominală în exces dublează riscul de producere a infarctului, chiar dacă nu eşti o persoană obeză, arată un nou studiu.

Cei care au o greutate corporală normală, dar au „burtă”, prezintă un risc mai mare de a dezvolta probleme cardiace decât cei care sub obezi, dar nu au sursa greutăţii în exces în jurul taliei. 

Cercetătorii au testat ipoteza conform căreia oamenii cu o greutate normală, dar cu exces de grăsime în zona abdominală au mai multe probleme cardiace decât oamenii cu o greutate normală, dar şi cu o distribuţie normală a grăsimii. 

„Burta” apare atunci când indexul de masă corporală, reprezentând distribuţia greutăţii în funcţie de înălţime şi care categoriseşte persoanele în subponderale, normoponderale, supraponderale sau obeze, eşuează în a fi distribuit corect între muşchi şi grăsime. 

În studiul derulat în perioada 1997 – 2000 au fost implicaţi 1.692 de rezidenţi americani din Olmsted County, Minnesota, cu vârsta de 45 de ani sau peste. Participanţilor li s-au făcut examinări clinice, fiindu-le măsurate greutatea, înălţimea, circumferinţa taliei şi a coapselor.

Citeşte continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase