Home » Știință » ”Houston, am o întrebare…” Momentul amuzant din timpul ultimei ieşiri în spaţiu a astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

”Houston, am o întrebare…” Momentul amuzant din timpul ultimei ieşiri în spaţiu a astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

”Houston, am o întrebare…” Momentul amuzant din timpul ultimei ieşiri în spaţiu a astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO
Publicat: 22.05.2018
În timpul ieşirii în spaţiu de săptămâna trecută, în care astronauţii au realizat lucrări de mentenanţă, inginerul de zbor Drew Feustel a observat că GoPro-ul pe care îl utilizau nu avea card de memorie pentru a filma lucrările.

Feustel şi colegul său Ricky Arnold au ieşit în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale pe 16 mai. Conform Science Alert, cei doi realizau lucrări de mentenanţă, când Feustel a dorit să îi facă câteva fotografii colegului său cu ajutorul unei camere GoPro. 

Însă acesta s-a confruntat cu o problemă ”tehnică” extrem de obişnuită. ”Hey Houston, am o întrebare rapidă despre GoPro,” a afirmat astronautul. ”Apăs pe butonul de înregistrare şi este afişat pe ecran card SD>>. Am nevoie de aşa ceva pentru a înregistra? Butonul roşu nu ar trebui să fie aprins dacă înregistrează,” a continuat el. 

După o perioadă de pauză revine şi răspunsul de pe Pământ: „Dacă SD-ul este introdus în aparat, becul roşu ar trebui să se aprindă atunci când înregistrează,” au afirmat specialiştii de la sol. ”Şi dacă scrie >?” întreabă din nou astronautul. 

”Înseamnă că nu există un card de memorie,” au revenit cei de la sol. 

Desigur, astronauţii au acţionat rapid şi şi-au restabilit priorităţile. Cei doi bărbaţi au terminat misiunea, cu succes, în timpul celor 6 ore şi 31 de minute. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase