Prima pagină Stiinta

Drona subacvatică a lui Putin! Are o putere nucleară de două megatone şi ar putea distruge porturile vestice

Redactia Descopera.ro | 05.29.2018 | ● Vizualizări: 2968

Rusia dezvoltă drone subacvatice ce ar putea transporta un focos nuclear de două megatone capabil să distrugă porturile vestice.

Torpila nucleară a Kremlinului, denumită Poseidon, este proiectată pentru a distruge ''bazele navale inamice'' şi a deplasa cu o viteză de 70 de noduri. Conform Mail Online, preşedintele Putin şi-a anunţat planul de proiectare a dronelor subacvatice în martie. 

Putin a declarat că a fost testată cu succes o serie de noi arme nucleare ce nu sunt vulnerabile la interceptările inamice. În cadrul discursului i-a numit pe cercetătorii ce au proiectat armele  ''eroii vremurilor noastre''. Putin a mai adăugat că printre armele nucleare se numără drone subacvatice şi rachetele hipersonice

 

n imaginile publicate de Kremlin sunt prezentate secvenţe realizate pe calculator în care este prezentată puterea noilor rachete ce sunt eliberate deasupra statului Florida din SUA. Totodată, Putin a declarat că noile sale arme fac ca NATO să fie ''nefolositor'', acestea fiind dovada clară a încheierii eforturilor occidentale de a stopa dezvoltarea Rusiei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: