Home » Știință » Neurochirurgii au dezvăluit SECRETUL din spatele mişcării lui Michael Jackson. Cum a reuşit artistul să sfideze gravitaţia

Neurochirurgii au dezvăluit SECRETUL din spatele mişcării lui Michael Jackson. Cum a reuşit artistul să sfideze gravitaţia

Neurochirurgii au dezvăluit SECRETUL din spatele mişcării lui Michael Jackson. Cum a reuşit artistul să sfideze gravitaţia
Publicat: 29.05.2018
În 1987, videoclipul muzical Smooth Criminal al lui Michael Jackson a uimit publicul prin mişcările sale ce sfidează legile gravitaţiei. Desigur, artistul a utilizat şi anumite trucuri pentru a realiza mişcările, dar neurochirurgii au analizat biomecanica coloanei vertebrale.

„Michael Jackson a reuşit să sfideze gravitaţia printr-o mişcare de 45 de grade fără să aibă nevoie de cabluri”, au notat specialiştii în cadrul studiului. Conform Science Alert, modul în care Michael Jackson a realizat mişcarea nu este un secret. Iluzia avea loc atunci când o tijă ieşea din scenă şi artistul îşi amplasa pantoful pe acesta. 

Acest lucru i-a oferit o stabilitate mult mai mare, dar mare parte din truc a fost realizată mulţumită corpului lui. „Oricât de mult ne dorim să credem că Michael a rupt relaţia dintre psihologic şi fizic, brevetul înregistrat pe numele artistului sugerează că a avut puţin ajutor”, au notat cercetătorii din cadrul Institute of Medical Education and Research din India. „Dar chiar şi cu ajutorul pantofilor este necesară o constituţie atletică pentru realizarea mişcării”, au adăugat ei. 

Cercetătorii sugerează că majoritatea forţei pe care o folosea Michael Jackson pentru a-şi menţine postura se regăsea în călcâiul lui Ahile. Fără ajutorul pantofilor, chiar şi un dansator profesionist nu ar fi putut realiza o înclinaţie de peste 30 de grade. 

Specialiştii consideră că prin analizarea biomecanismelor coloanei vertebrale a lui Michael Jackson pot afla mai multe informaţii despre traumatismele de la nivelul coloanei şi cum ar putea fi acestea rezolvate. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase