Home » Știință » Luna are apă! Concluzia uriaşă a unui grup de cercetători japonezi în urma descoperirii unei dovezi importante

Luna are apă! Concluzia uriaşă a unui grup de cercetători japonezi în urma descoperirii unei dovezi importante

Luna are apă! Concluzia uriaşă a unui grup de cercetători japonezi în urma descoperirii unei dovezi importante
Publicat: 16.06.2018
O echipă de cercetători japonezi conduşi de Masahiro Kayama de la Universitatea Tohoku a descoperit un mineral numit moganit într-un meteorit provenit de pe Lună, găsit într-un deşert din nord-vestul Africii. Descoperirea este extrem de importantă, întrucât acest mineral se formează pe Pământ numai în prezenţa apei.

Morganitul este un cristal de dioxid de siliciu şi este similar cu cuarţul. Se formează pe Terra ca precipitat atunci când apa alcalină care include SiO2 este evaporată în condiţii de presiune înaltă”, a precizat Kayama. „Existenţa morganitului sugereză cu tărie că există apă pe Lună”.

Kayama şi echipa sa au analizat 13 meteoriţi lunari folosind metode avansate pentru a determina compoziţia chimică şi structura mineralelor, potrivit Science Daily.

Morganitul a fost găsit doar într-unul dintre aceste 13 exemplare, confirmând teoria echipei conform căreia nu s-ar fi putut forma în deşertul african. „Dacă vremea terestră ar fi produs morganitul în meteoritul de pe Lună, mineralul ar fi fost prezent în toate mostrele care au căzut pe Terra în jurul aceleiaşi perioade”, a adăugat Kayama.

Este prima dată când morganitul este detectat în rocile de pe satelitul nostru natural. Cercetătorii cred că meteoritul provenea dintr-o zonă numită Procellarum Terrane, iar morganitul s-a format prin procesul de evaporare al apei în lumină solară puternică. Teoria de lucru a savanţilor a fost că sub suprafaţa Lunii, protejate de Soare, cristalele de apă îngheţată se pot găsi în abundenţă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Videoclip incredibil: Luna pare că se prăbuşeşte pe Pământ

Noi dovezi privind existenţa apei pe Lună. Un mineral ce se formează doar în prezenţa apei a fost descoperit într-un meteorit de pe satelitul natural

Cum schimbă existenţa apei pe Lună originea satelitului nostru natural? ”Este o întrebare extrem de importantă şi dificilă”

Un nou studiu scoate la iveală un lucru promiţător pentru o viitoare colonie spaţială: pe Lună se află chiar mai multă apă decât se credea anterior

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase