Home » Știință » Pastila cu insulină ar putea ajuta milioane de persoane ce sunt nevoite să se injecteze zilnic

Pastila cu insulină ar putea ajuta milioane de persoane ce sunt nevoite să se injecteze zilnic

Pastila cu insulină ar putea ajuta milioane de persoane ce sunt nevoite să se injecteze zilnic
Publicat: 27.06.2018
Studiile realizate pe şoarecii de laborator oferă rezultate promiţătoare privind un nou tip de pastilă cu insulină ce ar putea ajuta milioane de persoane cu diabet să evite injecţiile zilnice. Specialiştii susţin că sunt necesare studii mult mai complexe înainte ca pastila să fie testată pe oameni.
Până în prezent, principala problemă pentru dezvoltarea pastilei cu insulină a fost determinată de descoperirea unei metode de conservare a insulinei atunci când ajunge în acidul stomacal. Pastila experimentală, informează AFP, conţine insulină într-un lichid amplasat într-un înveliş ce rezistă acidului din stomac
 
Stratul exterior din polimer se dizolvă atunci când ajunge în mediul alcalin al intestinului subţire, astfel lichidul cu insulină poate fi eliberat. „Odată ingerată, insulina trebuie să treacă de obstacole înainte de a fi absorbită eficient în fluxul sanguin”, a declarat autorul studiului Samir Mitragotri, profesor de bioinginerie din cardul Universităţii Harvard. 
 
Noua pastilă este „uşor de realizat şi poate fi stocată pentru aproximativ două luni la temperatura camerei, fără să se dezintegreze”, notează studiul. Cercetătorii nu au afirmat încă în cât timp vor fi valabile pastilele pentru oameni. 
 
Însă au afirmat că sunt necesare şi alte studii pe animale pentru determinarea efectelor toxice şi pe termen lung. Peste 40 de milioane de persoane, la nivel mondial, suferă de diabet de tip 1, afecţiune ce necesită injectarea unei doze zilnice de insulină, deoarece corpul nu o poate produce în mod natural. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase