Home » Știință » Wimbledon 2018. Metoda care ar putea să o ajute pe Simona Halep să câştige încă un titlu de Grand Slam

Wimbledon 2018. Metoda care ar putea să o ajute pe Simona Halep să câştige încă un titlu de Grand Slam

Publicat: 03.07.2018
Serena Williams, Simona Halep, Roger Federer şi Rafael Nadal s-au confruntat cu probleme serioase ale articulaţiilor şi muşchilor în urma meciurilor de tenis. Însă starurile tenisului ar putea evita acest disconfort prin intermediul unei noi tehnologii ce înregistrează mişcarea, conform unui specialist în biomecanică din cadrul Universităţii Coventry.

Software-ul utilizează instrumente optice 3D de urmărirle a mişcărilor, similare cu cele utilizate în filmele de la Hollywood. Apoi pe aceste imagini sunt aplicaţi algoritmi care măsoară greutatea la care sunt supuse articulaţiile, oasele şi muşchii, potrivit Mail Online.

Conform echipei de la Universitatea Coventry (Marea Britanie), rezultatele ar putea ajuta la îmbunătăţirea antrenamentelor ce sunt cruciale pentru evitarea leziunilor sau chiar câştigarea unui turneu precum cel de la Wimbledon 2018. 

„Putem pătrunde în interiorul corpului pentru a observa presiunea la care sunt supuşi muşchii, articulaţiile şi întregul schelet al jucătorilor de tenis”, a declarat James Shipper din cadrul universităţii mai sus menţionate. 

Sursa: Universitatea Coventry

Jucătorii precum cei de la turneul de la Wimbledon pot purta un costum special ce conţine 17 senzori, unul dintre ei fiind amplasat chiar pe rachetă, ce înregistrează şi transmit datele către un computer. „Putem utiliza informaţiile pentru a recrea un avatar care se mişcă în acelaşi mod în care o fac şi jucătorii de tenis”, a declarat Shipper. 

Avatarul de pe computerul specialiştilor, denumit BoB, ilustrează scheletul jucătorului, articulaţiile, peste 600 de muşchi, precum şi mişcările mingii şi ale rachetei. Programul le oferă astfel antrenorilor şi psihoterapeuţilor nenumărate informaţii folositoare pentru obţinerea unor rezultate excelente la tenis pentru jucători. 

În urma analizării informaţiilor, antrenorii pot oferi mai multe sfaturi jucătorilor de tenis pentru a-şi modifica anumite micşcări ce altfel le-ar putea afecta jocul. De asemenea, ei pot realiza comparaţii privind mişcările altor jucători. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase