Home » Știință » NASA va lansa prima sondă ce ”va atinge Soarele”

NASA va lansa prima sondă ce ”va atinge Soarele”

NASA va lansa prima sondă ce ”va atinge Soarele”
Publicat: 04.07.2018
NASA se pregăteşte să lanseze o sondă către Soare. Sonda Parker Solar Probe va ajunge în cel mai apropiat punct de steaua sistemului nostru solar, fiind considerată prima misiune ce va ,,atinge'' Soarele.

Sonda va fi lansată pe 4 august, conform anunţului oficial NASA. Independent notează că anunţul vine după unele amânări în care specialiştii de la sol s-au asigurat că nava este pregătită. 

Lansarea va avea loc pe 4 august la ora 4:00 a.m. EDT (11:00, ora României) de pe platforma din Cape Canavera, Florida, la bordul unei rachete United Launch Alliance Delta IV Heavy. Mica sondă, ce are mărimea unei maşini, va ajunge la aproximativ 6,11 milioane de kilometri distanţă faţă de Soare. În acea regiune temperatura ajunge la 1.400 de grade Celsius, iar sonda va fi protejată de un scut de carbon cu o grosime de 11,43 de centimetri. 

Atunci când va ajunge la destinaţie, sonda va „urmări mişcările energiei şi ale căldurii prin atmosfera Soarelui şi va explora ce accelerează vânturile solare şi particulele energetice solare”. Aceste procese au efecte importante asupra Pământului, afirmă NASA. 

Cercetătorii caută răspunsurile pe care le va oferi sonda de mai bine de 60 de ani, iar ideea misiunii a apărut în 1990. Însă pe atunci nu exista o soluţie pentru ca sonda să supravieţuiască temperaturilor extreme. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase