Home » Știință » Rusia a testat un nou tip de arme nucleare. Pot ţinti orice regiune de pe Pământ şi au capacitatea să distrugă ţări de mărimea Franţei

Rusia a testat un nou tip de arme nucleare. Pot ţinti orice regiune de pe Pământ şi au capacitatea să distrugă ţări de mărimea Franţei

Publicat: 27.07.2018
Armele nuclare despre care Vladimir Putin spune că pot lovi orice ţintă din lume sunt testate în Rusia, după cum arată ultimele videoclipuri publicate.

Imaginile prezintă ultimele teste ale rachetelor despre care autorităţile militare ruse spun că ar putea distruge zone de dimensiunea Franţei. 

Eclipsa de Lună din 27 iulie, vizibilă din România. Tot ce trebuie să ştii despre cea mai lungă eclipsă totală din acest secol

Conform Mail Online, rachetele RS-28 Sarmat pot trimite 24 de proiectile hipersonice Avangard, fiecare având propria încărcătură nucleară. În prezent, nu există nicio metodă de apărare împotriva rachetelor Avangard, ce pot călători cu o viteză de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului. Vladimir Putin a declarat că atât Sarmat, cât şi Avangard, vor fi gata de luptă până în 2020. 

Videoclipul publicat de către Ministerul Apărării din Rusia prezintă momentul în care este lansată racheta Sarmat către o locaţie secretă din Federaţia Rusă. Racheta balistică intercontinentală a fost dezvoltată pentru a înlocui rachetele SS-18 Satan. 

Sarmat „permite utilizarea tuturor tipurilor de focoase, inclusiv cele care nu au fost proiectate încă,” a declarat colonelul general Sergei Karatayev. Va fi capabilă să lanseze 10 focoase termonucleare sau 16 de dimensiuni mai mici, fiecare dintre ele fiind capabiă să atingă ţinte diferite. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase