Home » Știință » Acum inteligenţa artificală poate detecta obezitatea din spaţiu

Acum inteligenţa artificală poate detecta obezitatea din spaţiu

Acum inteligenţa artificală poate detecta obezitatea din spaţiu
Publicat: 08.09.2018
Obezitatea este un factor important al sănătăţii ce ajunge să fie influenţat chiar şi de mediul în care trăim. În prezent, cercetătorii au utilizat inteligenţa artficială şi imaginile din satelit ale oraşelor din SUA pentru a detecta obezitatea din spaţiu.

„Am propus o metodă pentru descoperirea legăturii dintre obezitatea,în cazul adulţilor şi mediul în care se află prin intermediul imaginilor din satelit cu rezoluţie înaltă”, a explicat echipa de specialişti în studiu. 

Conform Science Alert, cercetătorii din cadrul Universităţii din Washington au analizat 150.000 de imagini oferite de sateliţi furnizate de Google Maps prin intermediul unei reţele neuronale convoluţionale, un tip de AI pentru identificarea tiparelor din setul de date. 

Datele acoperă 1.695 trasee de recensământ din şase oraşe diferite: Bellevue, Seattle, Tacoma, Los Angeles, Memphis şi San Antonio. Reţeaua neuronală pe care echipa a folosit-o în prezent a mai fost utilizată anterior pe 1,2 milioane de imagini ce a ajutat-o să analizeze mediul înconjurător din oraşe, să identifice structuri precum străzi, clădiri, arbori, apă şi terenuri. 

De asemenea, cercetătorii au utilizat estimări ale predominanţei obezităţii pentru a crea un model prin care poate fi evaluată legătura dintre structurile din oraş şi gradul de obezitate din aceste regiuni. Conform rezultatelor, mediul înconjurător reprezenta cauza a 64,8% din cazurile de obezitate. 

Cercetătorii sugerează că indicatorii socio-economici, precum veniturile, reprezintă un factor important al acestei asocieri. Cercetarea susţine alte studii privind mediul înconjurător şi rata obezităţii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase