Home » Știință » O companie americană vine cu o soluţie inedită care ne poate aduce maşinile zburătoare

O companie americană vine cu o soluţie inedită care ne poate aduce maşinile zburătoare

O companie americană vine cu o soluţie inedită care ne poate aduce maşinile zburătoare
Publicat: 20.09.2018
Deşi maşinile zburătoare merg perfect în filme şi în alte scenarii ştiinţifico-fantastice, realitatea aduce o sumedenie de impedimente acestei inovaţii tehnologice. Una dintre aceste impedimente este obţinerea echilibrului sensibil între echiparea vehiculelor cu o baterie suficient de puternică pentru a fi utilă şi o baterie suficient de uşoară pentru a nu îngreuna întregul vehicul. Acum, o companie din California vine cu o soluţie extrem de simplă şi practică care deja se foloseşte în oraşe pentru vehicule convenţionale precum troilebuzele.

Karman Electric propune legarea maşinilor zburătoare de reţeaua electrică. Conform Wired, cei de la companie au început deja testarea conceptului cu drone.

Legarea de o sursă de energie rezolvă problema bateriei, dar aduce însă o serie de alte probleme logistice, scrie Futurism.

Trebuie introduse cabluri, ceea ce nu e un lucru uşor, având în vedere configuraţia unui oraş, de la panouri, copaci, blocuri sau alte cabluri deja existente. De asemenea, o defecţiune ar putea însemna un coşmar dacă vehiculele nu ar avea un sistem de protecţie şi/sau o sursă alternativă de energie.

O soluţie la probleme ar fi o cale de mijloc. Pentru a preveni lovirea păsărilor şi coliziunea cu vehiculele terestre, Karman poate folosi sistemul, cel puţin la început, în zone mai puţin populate. Atunci când se apropie de oraşe/centre populate, piloţii s-ar putea detaşa de cabluri şi ar folosi baterii pentru a se ridica mai sus de obstacolele urbane.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

La anul vom avea (în sfârşit) maşini zburătoare – VIDEO

Maşina zburătoare revoluţionară. Ce va putea face minunăţia de şase metri

Cum arată şi ce preţ va avea maşina zburătoare disponibilă în 2017 – FOTO+VIDEO

Maşinile zburătoare accesibile la preţ, disponibile mult mai curând decât s-a anticipat. Vor avea o viteză considerabilă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase