Home » Știință » SpaceX, după o perioadă de tăcere, vine cu un nou model de rachetă

SpaceX, după o perioadă de tăcere, vine cu un nou model de rachetă

SpaceX, după o perioadă de tăcere, vine cu un nou model de rachetă
Publicat: 21.09.2018
Recent, Elon Musk, CEO-ul şi fondatorul companiei SpaceX, a prezentat noua navă spaţială BFR, care va ajuta omenirea să creeze o colonie pe Lună, Marte şi alte lumi.

Noua versiune este mai lungă decât cea precedentă, având o lungime de 55 de metri, spre deosebire de 48 metri cât avea modelul din urmă, scrie Space.

Racheta companiei SpaceX va avea trei aripi în partea posterioară care vor ajuta la asolizare. „Cred că acest model va face pereche bună cu celălalt, dar poate fi chiar mai bun. Este mai riscant din punct de vedere tehnic, dar cred că este decizia corectă”, a precizat Musk în timpul evenimentului în care l-a anunţat pe miliardarul japonez Yusaku Maezawa ca persoana care a cumpărat o călătorie în jurul Lunii care ar putea avea loc în 2023.

Scopul evenimentului de pe 17 septembrie a fost de a îl prezenta pe Maezawa ca fiind primul călător particular al unei astfel de curse, oferind câteva detalii despre cursă, pe care japonezul o numeşte #dearMoon. Afaceristul, care a creat compania de vânzări online Zozo, a precizat că are în plan să ia cu el 6-8 artişti, în speranţa că operele pe care le vor crea vor inspira milioane de oameni.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

În ciuda succeselor recente, SpaceX anunţă că amână programul de turism spaţial

Moment istoric! Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, a fost lansată cu succes

Un nou succes pentru SpaceX: o rachetă a companiei a rămas întreagă după ce a aterizat la viteze extrem de mari

Acum ştim de ce propulsorul central al rachetei Falcon Heavy a companiei SpaceX nu a reuşit să aterizeze 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase