Home » Știință » Dispozitive implantabile şi biodegradabile au grăbit regenerarea nervilor periferici

Dispozitive implantabile şi biodegradabile au grăbit regenerarea nervilor periferici

Dispozitive implantabile şi biodegradabile au grăbit regenerarea nervilor periferici
Publicat: 15.10.2018
Leziunile la nivelul nervilor pot lăsa oamenii cu paralizie locală. Din acest motiv, cercetătorii de la Washington University School of Medicine şi Northwestern University au creat un dispozitiv implantabil şi care poate fi absorbit de organism pentru a grăbi recuperarea la şoareci, prin stimularea cu electricitate a nervilor periferici.

Cu noile dispozitive, nervii din membrele şoarecilor au fost refăcuţi mai rapid, astfel că recuperarea a durat mai puţin. Fiind de dimensiunea unei monede mici, dispozitivul are o viaţă de circa două săptămâni înainte de a fi absorbită de organism, scrie Science Daily.

Inovaţia a fost descrisă în detaliu în numărul apărut pe 8 octombrie al revistei Nature Medicine.

„Ştim că stimularea electrică în timpul intervenţiilor chirurgicale ajută, dar odată ce operaţia s-a încheiat, fereastra pentru intervenţie s-a închis”, a precizat Wilson Ray, autor al studiului de la Washington University. „Cu ajutorul acestui dispozitiv, am arătat că stimularea electrică bazată pe un program poate îmbunătăţi recuperarea nervilor”, adaugă acesta.

Spre deosebire de neuronii din creier sau din coloana vertebrală, nervii din membre şi torace se pot reface după un accident. Stimularea electrică declanşează eliberarea de proteine care duc la sporirea capacităţii naturale a celulelor de a creşte mai rapid.

Dispozitivul înveleşte nervul afectat şi transmite impulsuri electrice timp de mai multe zile înainte de a se degrada şi de a fi absorbit în corp. Este alimentat wireless de un transmiţător aflat în afara corpului care acţionează precum o platformă de încărcat telefonul mobil.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Reuşită revoluţionară: după ce şi-a petrecut 15 ani într-o stare vegetativă, starea de conştienţă a unui bărbat a fost îmbunătăţită

Un medicament revoluţionar vindecă leziunile măduvei spinării

Au fost descoperite trei noi tipuri de nervi în urechea internă

Cât de benefică este ciocolata pentru sânge, nervi şi intelect

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase