Home » Știință » Rezultate ”semnificative” obţinute în urma testelor unui nou medicament împotriva tuberculozei: 9 din 10 pacienţi au fost vindecaţi

Rezultate ”semnificative” obţinute în urma testelor unui nou medicament împotriva tuberculozei: 9 din 10 pacienţi au fost vindecaţi

Rezultate ”semnificative” obţinute în urma testelor unui nou medicament împotriva tuberculozei: 9 din 10 pacienţi au fost vindecaţi
Publicat: 24.10.2018
Un nou tratament produs pentru atacarea unei tulpini rezistente la medicamente a tuberculozei are capacitatea de tratare a unui procent de 90% dintre pacienţi. Conform testelor clinice realizate recent, terapia este considerată „semnificativă” în lupta împotriva acestei boli.

Medicii din Belarus, o ţară cu un procent crescut de pacienţi cu tuberculoză rezistentă la medicamente, au petrecut mai multe luni în încercarea de a trata afecţiunea cu ajutorul bedachilinei, un nou medicament.Conform MedicalXpress, rezultatele arată că din cei 181 de pacienţi cărora le-a fost administrat noul tratament, 168 au fost vindecaţi complet. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că doar 55% dintre pacienţii ce suferă de tuberculoză rezistentă la multiple medicamente sunt vindecaţi complet. Rata de succes a testelor clinice din Belarus de 93% a fost obţinută şi în alte ţări din estul Europei, Africa şi sud-vestul Asiei, conform rapoartelor observate exclusiv de agenţia de presă AFP.

„Rezultatele acestui studiu confirmă că noile medicamente precum  bedachilina sunt extrem de importante pentru persoanele cu rezistenţă crescută la medicamentele împotriva tuberculozei”, a declarat Paula Fujiwara, director ştiinţific din cadrul Uniunii Internaţionale împotriva Tuberculozei şi a Bolilor Pulmonare. 

Principalul cercetător Alma Skrahina, din cadrul Centrului Republican de Cercetare şi Practică pentru Pneumologie şi TBC (Minsk), a declarat că bedachilina prezintă rezultate „promiţătoare”. 

Tuberculoza a ucis cel puţin 1,7 milioane de persoane în 2017, conform OMS, fiind una dintre cele mai mortale afecţiuni infecţioase din lume. 

Spre deosebire de antibiotice, bedachilina nu atacă bacteria direct, ci ţinteşte enzimele care stau la baza dezvoltării bolii. Toţi pacienţii din studiu au suferit efecte secundare, dar majoritatea nu au fost majore. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase