Home » Știință » O nouă revoluţie în explorarea spaţială duce la misiuni mai ample şi mai complexe. Pluto şi Centura Kuiper sunt vizate în primă fază

O nouă revoluţie în explorarea spaţială duce la misiuni mai ample şi mai complexe. Pluto şi Centura Kuiper sunt vizate în primă fază

O nouă revoluţie în explorarea spaţială duce la misiuni mai ample şi mai complexe. Pluto şi Centura Kuiper sunt vizate în primă fază
Publicat: 26.10.2018
O echipă de cercetători la Southwest Research Institute a realizat câteva descoperiri care extind cunoaşterea şi importanţa viitoarelor misiuni cu Pluto. Realizările au în vedere un tur orbital mai eficient în sensul economisirii combustibililor şi demonstrează că o sondă poate continua explorarea în Centura Kuiper după ce a terminat de studiat planeta pitică.
Acestea şi alte rezultate ale studiului au fost prezentate la un seminar pentru viitoarele explorări ale lui Pluto şi a Centurii Kuiper, organizat la American Astronomical Society din Knoxville, Tennessee.
 
Studiul a fost condus de la Alan Stern, vicepreşedintele asociaţiei. Echipa a descoperit prima dată cum numeroase obiective ştiinţifice pot fi îndeplinite folosind gravitaţia satelitului lui Pluto, Charon, ceea ce duce la economisirea combustibilului, permiţând sondei să-şi schimbe orbita în mod repetat pentru a investiga diversele aspecte ale planetei pitice, precum atmosfera, cele 5 luni ale sale şi interacţiunea cu vântul solar, scrie Phys.
 
A doua realizare arată că, odată completate obiectivele ştiinţifice pentru Pluto, sonda poate folosi gravitaţia lui Charon pentru a scăpa de sistem fără să folosească combustibil, „aruncând” vehiculul în Centura Kuiper, utilizând apoi acelaşi sistem de propulsie electric pe care l-a folosit şi atunci când a explorat orbita lui Pluto, astfel putând studia în continuare alte planete pitice şi corpuri cosmice din Centura Kuiper.
 
„Este ceva inovator”, a precizat Stern. „În trecut, NASA şi comunitatea ştiinţifică credeau că următorul pas în explorarea Centurii Kuiper ar fi de alegere între studierea în profunzime a lui Pluto şi a lunilor sale sau studierea generală a obiectelor din Centura Kuiper. S-a dezbătut care dintre aceste două misiuni să fie realizate. Studiul nostru arată că pot fi îndeplinite ambele într-o singură misiune spaţială”, a adăugat cercetătorul.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase