Home » Știință » A fost obţinută o nouă reuşită în cadrul procesului de creare a combustibilului din apă

A fost obţinută o nouă reuşită în cadrul procesului de creare a combustibilului din apă

A fost obţinută o nouă reuşită în cadrul procesului de creare a combustibilului din apă
Publicat: 02.11.2018
Cercetătorii Universităţii Negev şi ai Institutului de Tehnologie din Israel au descoperit mecanismul chimic ce poate duce la dezvoltarea unei noi metode, mai eficiente, de producere a combustibilului din apă.

Echipa este prima ce a descoperit reacţiile chimice fundamentale prezente în energia solară ce ar putea reprezenta mecanismul lipsă al generării electricităţii necesare pentru realizarea acestui proces. Conform Phys, reuşita permite realizarea naturală a procesului faţă de cantităţile uriaşe de energie utilizate anterior pentru producerea metalelor preţioase utilizate pentru catalizarea reacţiilor. 

Producţia de hidrogen nu emite gaze cu efect de seră, dar procesul a necesitat până acum mai multă energie decât cea obţinută, astfel viabilitatea sa comercială a fost limitată. „Descoperirea ar putea avea un impact semnificativ asupra eforturilor de înlocuire a combustibililor bazaţi pe carbon cu cei ce au la bază hidrogen”, a declarat echipa condusă de dr. Arik Yochelis şi dr. Iris Visoly-Fisher. „Producătorii de vehicule încearcă să creeze automobile alimentate cu hidrogen, ce sunt considerate eficiente şi prietenoase cu mediul. Spre deosebire de vehiculele electrice, acestea permit o realimentare rapidă şi o autonomie mai mare”, au adăugat ei. 

Producţia hidrogenului pentru obţinerea combustibilului necesită divizarea moleculelor apei în doi atomi de hidrogen şi unul de oxigen. Echipa de cercetători a prezentat mecanismul ce stă la baza scindării fotochimice a peroxidului de hidrogen. „În afară de reuşita ştiinţifică, am demonstrat că reacţiile foto-electro-chimice sunt asociate unei grup de reacţii chimice. Descoperirea noastră furnizează noi strategii pentru procesele fotochimice”, a declarat dr. Yochelis. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase