Home » Știință » O femeie din SUA a murit în urma unei infecţii extrem de neobişnuite. ”Era doar ţesut cerebral mort”

O femeie din SUA a murit în urma unei infecţii extrem de neobişnuite. ”Era doar ţesut cerebral mort”

O femeie din SUA a murit în urma unei infecţii extrem de neobişnuite. ”Era doar ţesut cerebral mort”
Publicat: 11.12.2018
A început cu o infecţie la sinusuri care nu dispărea. Astfel, în încercarea de a trata femeia de 69 de ani din Seattle, doctorii i-au recomandat folosirea unui irigator (neti pot) pentru a-şi curăţa sinusurile. Dar de aici lucrurile au mers mai rău, conform unei relatări recente a cazului.

Primul semn al unei probleme mai serioase a apărut atunci când pielea din jurul cavităţilor nazale a început să se înroşească. Iritaţia nu a dispărut, în ciuda mai multor vizite la dermatolog. Apoi, la un an după apariţia iritaţiilor, femeia a început să aibă şi febră, scrie Live Science.

O tomografie a scos la iveală o leziune de 1,5 centimetri în creier. „Arăta ca o tumoare”, a precizat autorului raportului, Charles Cobbs, neurochirurg la Swedish Medical Center din Seattle. Nu a fost o surpriză, deoarece femeia a mai avut şi cancer la sân în trecut.

Dar în momentul operaţiei, „era doar ţesut cerebral mort”, făcând dificilă stabilirea unui diagnostic. Astfel, a luat o mostră de ţesut şi l-a trimis la neuropatologii de la Johns Hopkins University pentru analize.

După operaţie, femeia a fost trimisă acasă. La scurt timp, doctorii au aflat că infecţia arăta ca fiind provocată de o amibă. Cobbs a operat-o din nou şi a eliminat ţesutul mort care creştea în volum. Specialiştii au putut vedea la microscop, pe ţesutul recoltat, amibele care se deplasau.

A fost prea târziu pentru ca femeia să poată fi salvată, infecţia fiind prea severă, iar femeia a decedat.

După moartea acesteia, doctorii au aflat că femeia a fost infectată cu amiba „mâncătoare de creier” numită Balamuthia mandrillaris. S-au găsit dovezi ale existenţei amibei atât în ţesutul cerebral, cât şi în iritaţiile de la nas.

O astfel de infecţie este extrem de neobişnuită, iar în aproape toate cazurile este fatală. Noua specie de amibă a fost declarată în 1993, iar de atunci au fost diagnosticate circa 200 de cazuri în întreaga lume, dintre care cel puţin 70 în SUA. „Este atât de rară încât până acum nu am auzit de ea”, a mai adăugat Cobbs.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Organismele noastre tratează dieta occidentală ca pe o infecţie extrem de periculoasă

Un inginer biomedical susţine că poate vindeca orice infecţie virală. Incredibila modalitate prin acesta crede că va putea fi posibil acest lucru

Un nou tratament împotriva gonoreei poate duce la scăderea numărului masiv de cazuri noi de boală cu transmitere sexuală

Un bărbat a murit la opt ani după ce a înghiţit un melc

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase