Home » Știință » Supravieţuitorii limfomului Hodgkin din copilărie sunt expuşi unui risc major de apariţie al altor tipuri de cancer

Supravieţuitorii limfomului Hodgkin din copilărie sunt expuşi unui risc major de apariţie al altor tipuri de cancer

Supravieţuitorii limfomului Hodgkin din copilărie sunt expuşi unui risc major de apariţie al altor tipuri de cancer
Publicat: 18.12.2018
Un nou studiu rafinează dovezile existente conform cărora supravieţuitorii din copilărie ai limfomului Hodgkin au un risc crescut de a dezvolta mai multe tipuri de cancere solide. Mai mult, anumite subgrupuri de pacienţi au un risc extrem de ridicat.

Publicată în jurnalul Cancer al American Cancer Society, descoperirea poate ajuta la stabilirea unei metodologii mai bune pentru analizele asupra supravieţuitorilor limfomului Hodgkin, potrivit Medical Xpress.

Se cunoştea că supravieţuitorii limfomului Hodgkin – un tip de cancer care începe în celulele numite limfocite – care au dezvoltat boala în copilărie au un risc crescut de apariţia al altor tipuri de cancere, dar amploarea acestui risc pe termen lung era necunoscută.

Pentru a investiga această problemă, Smita Bhatia de la University of Alabama din Birmingham şi colegii săi au analizat informaţii de la 1.136 de pacienţi care au fost diagnosticaţi cu limfomul Hodgkin înainte de a împlini vârsta de 17 ani, între anii 1955 şi 1986. După o perioadă medie de urmărire de 26,6 ani, 162 de indivizi au avut cancere solide, un risc de 14 ori mai ridicat decât cel al populaţiei generale. Au mai precizat şi că incidenţa cumulativă a oricărui cancer solid era de 26,4% la 40 de ani după diagnosticul limfomului Hodgkin.

„Eşantionul mare, internaţional, de la mai multe instituţii, ne permis să determinăm riscul apariţiei cancerelor solide precum cancerul mamar, colorectar şi cancer de tiroidă. Mai important, am putut folosi trăsăturile clinice pentru a identifica subgrupurile supravieţuitorilor care erau vulnerabili în mod special”, a precizat Bhatia.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce nu a fost identificat un tratament pentru cancer până în prezent?

A fost înregistrat primul succes al imunoterapiei împotriva cancerului de sân triplu-negativ. ”Este un pas mare înainte”

Testul ce poate detecta toate tipurile de cancer în doar 10 minute

Un medicament revoluţionar ce luptă împotriva cancerului se află în etapa finală de analiză. Va putea trata mai multe tipuri de cancer

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase