Home » Știință » Savanţii au elaborat o nouă metodă pentru a revoluţiona electronicele din grafen

Savanţii au elaborat o nouă metodă pentru a revoluţiona electronicele din grafen

Savanţii au elaborat o nouă metodă pentru a revoluţiona electronicele din grafen
Publicat: 19.12.2018
O echipă de cercetători de la University of Manchester a creat o metodă ieftină pentru producerea electronicelor cu circuite din grafen, ceea ce ar spori şi ieftini producţia de diferite dispozitive electronice.

Dezvoltarea cernelurilor conductive pentru aplicaţii electronice a crescut rapid, fiind prezente în tranzistori, senzori, antene şi alte electronice portabile, scrie Phys.

Cernelurile pentru realizarea circuitelor tradiţionale folosesc nanoparticule de metal care le oferă conductivitate electrică. Totuşi, aceste materiale pot fi scumpe sau pot oxida rapid.

Echipa a găsit că utilizarea unui material denumit cyrene este preferabilă, întrucât nu este toxic, poate veni în concentraţii ridicate şi redă conductivitate cernelii de grafen.

„Această lucrare demonstrează că tehnologia aceasta poate fi ieftină, sustenabilă şi netoxică pentru conectivitatea wireless”, a precizat Zhiurn Hu, un membru al echipei de cercetare.

„Grafenul trece rapid de la cercetare la domenii de aplicaţie. Dezvoltarea metodelor de producţie relevante pentru utilizator alături de tehnologiile existente este foarte importantă. Această lucrare face ca implementarea grafenului în produsele şi tehnologiile de zi cu zi să fie chiar mai rapidă”, a adăugat profesorul Sir Kostya Novoselov, alt membru al echipei.

Kewen Pan, autorul principal al studiului, a precizat: „Cred că este o evoluţie în industria electronicelor cu circuite din grafen pentru că materialul este ieftin, stabil şi ecologic”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un nou material compozit care conţine grafen poate revoluţiona ştiinţa materialelor

Grafenul, foarte aproape de a deveni superconductor datorită unei descoperiri surprinzătoare în structura sa

O nouă formă a nanografenului a fost creată de cercetători şi este probabil cel mai mic arc pe care l-ai văzut vreodată

Grafenul, materialul-minune al erei noastre, poate fi cheia controlării evaporării apei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase