Home » Știință » Oamenii nu se nasc cu emoţii. Ele se învaţă

Oamenii nu se nasc cu emoţii. Ele se învaţă

Publicat: 03.01.2019
În general, credem că emoţiile se află în interiorul nostru şi sunt un lucru greu de controlat. Însă specialiştii susţin că emoţiile nu sunt un lucru înnăscut, ci sunt ceva ce se învaţă.

Neurologul şi autorul studiului Lisa Feldman Barret a explicat modul în care emoţiile universale sunt de fapt un mit, scrie Curiosity.

„În general, emoţiile sunt considerate reflexe, creierul nostru se naşte cu o anumită reţea cerebrală de emoţii”, a explicat ea. Atunci când o persoană este nervoasă toţi cei din jur recunosc această trăire. Deşi acest mod de înţelegere este intuitiv pentru noi este greşit. „Există cercetări realizate pe zeci de ani care arată că nu ne naştem cu emoţii ce sunt construite în creier. De fapt creierul nostru construieşte emoţii deoarece avem nevoie de ele în diferite situaţii”, afirmă Barret.

Pentru o cultură o inimă ce bate puternic poate însemna frică, în alta entuziasm. Diferitele noastre reacţii fizice la mediul din jur pot fi, cu alte cuvinte, preprogramate. Corpul uman funcţionează la fel oriunde, dar modul în care interpretăm aceste reacţii variază în funcţie de cultură.

Vă recomandăm să citiţi următoarele articole:

Fenomen social tot mai răspândit: oamenii împrumută emoţiile altora. Cum să nu faci acest lucru

Cum ne influenţează emoţiile în viaţa de zi cu zi. Deciziile noastre se bazează pe detalii aparent nesemnificative

Cercetătorii rescriu cărţile de psihologie. Ce spun ei despre emoţiile oamenilor

Un medicament poate elimina emoţiile negative asociate amintirilor neplăcute

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase