Home » Știință » Sonda chinezească a aselenizat pe partea întunecată a Lunii

Sonda chinezească a aselenizat pe partea întunecată a Lunii

Publicat: 04.01.2019
Nava chinezească a reuşit să aselenizeze pe partea îndepărtată de Lunii. Reuşita este ce mai recentă obţinută de programul spaţial al ţării.

Zona neexplorată a Lunii este cunoscută şi ca partea întunecată deoarece nu este niciodată îndreptată către Pământ, scrie AP News. Imaginea realizată de sonda Chang’e 4 şi publicată de către Agenţia de Presă Xinhua prezintă un mic crater şi terenul din jurul său ce par luminate de sondă.

Chang’e 4 a aterizat pe suprafaţa Lunii joi (3 ianuarie 2019) la ora 10:26 a.m. Sonda ce are la bord şi un rover va realiza analize ale structurilor şi compoziţiei mineralelor de la sol, dar şi observaţii astronomice.

Sursa-China National Space Administration/Xinhua News Agency

„Zona întunecată a Lunii este lipsită de interferenţele radio provenite de la Pământ. Sonda va furniza informaţii privind originile stelelor şi evoluţia nebuloaselor”, a declarat purtătorul de cuvânt al misiunii, Yu Guobin.

Una dintre provocările explorăririi acestei zone este reprezentată de comunicarea cu Pământul. Astfel China a lansat un satelit, în mai, pentru ca Chang’e 4 să poată transmite către Pământ informaţii. În 2020, China, plănuieşte să trimită spre Lună sonda Chang’e 5 a cărei misiune este să se întoarcă, înapoi pe Pământ, cu probe ale solului de pe Lună. O astfel de reuşită a mai fost obţinută de o misiune sovietică din 1976.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Acum poţi să ai o clonă a câinelui tău. O companie de biotehologie din China oferă acest serviciu

Sonda InSight de pe planeta Marte şi-a făcut primul selfie

O nouă putere spaţială? Planul ambiţios al Chinei, care pune pe gânduri SUA

De la clone de maimuţă la şoareci fără tată. Realizările în materie de genetică ale chinezilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase