Home » Știință » Tehnologia wireless permite dronelor să rămână în aer pe termen nelimitat – VIDEO

Tehnologia wireless permite dronelor să rămână în aer pe termen nelimitat – VIDEO

Tehnologia wireless permite dronelor să rămână în aer pe termen nelimitat – VIDEO
Publicat: 12.01.2019
Zilele în care dronele trebuie să aterizeze pentru a fi încărcate se pot apropia de sfârşit. William Kallman, co-fondatorul companiei Global Energy Transmission (GET), a precizat într-un interviu că firma sa a găsit un mod prin care să folosească un câmp electromagnetic pentru a ţine dronele în aer pe o perioadă nelimitată, iar impactul asupra domeniului tehnologic nu poate fi supraestimat.

Conform lui Kallman, GET a găsit o cale prin care să creeze un „nor de energie” care poate alimenta o dronă în timp ce se află în zbor, scrie Futurism.

Sistemul este alcătuit dintr-o staţie de alimentare cu un cadru de fire poziţionate într-o formă circulară. Atunci când este pornit, se creează un câmp electromagnetic în aer lângă staţie. O dronă echipată cu o antenă specială se poate încărca atunci când se află în nor.

Opt minute de încărcare duc la 30 de minute de zbor. În prezent, o staţie de alimentare şi două drone pentru aceasta, ambele capabile de a transporta o cantitate de 7 kilograme fiecare, costă 120.000 de dolari.

Inovaţia se poate dovedi esenţială pe viitor, mai ales dacă tehnologia este îmbunătăţită. Un timp mai scurt petrecut la sol înseamnă o autonomie mai mare pentru aceste vehicule.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ţările din Orientul Mijlociu folosesc drone militare venite din China

Primul atac cu roiuri de drone din istorie a lovit o bază militară a Rusiei

De la embrioni sintetici la ferme autonome. Lucruri uimitoare ale tehnologiei moderne

Inspiraţi de tehnologia dronelor cei de la Porsche ar putea crea „maşini zburătoare” pentru transport de pasageri

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase