Home » Știință » Costumul de baie care ar putea preveni atacurile mortale ale rechinilor

Costumul de baie care ar putea preveni atacurile mortale ale rechinilor

Costumul de baie care ar putea preveni atacurile mortale ale rechinilor
Publicat: 04.02.2019
Cercetători din Australia au început să testeze un nou costum de baie menit să îi protejeze, faţă de atacurile rechinilor, pe cei care îl poartă.
Având o finanţare din partea statului de 90.000 de dolari, specialişti de la Universitatea Flinders din Adelaide, în sudul Australiei, au dezoltat un costum de baie din material neopren capabil să atenueze pierderea de sânge în cazul victimelor atacurilor rechinilor.

Materialul folosit pentru costum este similar cu kevlar – alcătuit din fibre sintetice ce îi dau rezistenţă puternică, inclusiv la căldură, ce este folosit inclusiv la veste antiglonţ sau pentru echipamentele de protecţie ale pompierilor.

Charlie Huveneers, profesor asociat al universităţii citate, a precizat că majoritatea deceselor provocate de atacuri ale rechinilor sunt cauzate de pierderile masive de sânge. 
 
„Dacă vom putea reduce pierderea de sânge prin minimizarea rănilor şi prin acordarea rapidă a ajutorului medical, putem spera să creştem rata de supravieţuire a persoanelor atacate de rechini”, a afirmat el, adăugând că este conştient de faptul că acest tip de costum nu îi va proteja pe purtătorii lui, în general surferi sau înotători, împotriva tuturor rănirilor, precum fracturi, potrivit 9news.
 
În curând, cercetătorii australieni vor începe testarea materialului folosind rechini din Golful Spencer, în mediul lor natural, la vest de Adelaide.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase