Home » Știință » Tratamentul experimental anti-îmbătrânire, un succes după primele teste pe oameni

Tratamentul experimental anti-îmbătrânire, un succes după primele teste pe oameni

Tratamentul experimental anti-îmbătrânire, un succes după primele teste pe oameni
Publicat: 24.02.2019
Unele dintre celulele degradate ale organismului nu mor, ele rămân ca celule senescente, ce nu mai au capacitatea să se dividă, dar pot produce semnale chimice şi pot juca un rol major în bătălia împotriva îmbătrânirii.

„Se crede că aceste celule şi substanţele pe care le produc sunt implicate în procesul de îmbătrânire” a declarat specialistul în longevitate Nicolas Musi, din cadrul Universităţii din Texas. „Ideea este că îndepărtarea acestor celule ar putea duce la o îmbătrânire sănătoasă lipsită de afecţiunile asociate perioadei”, a adăugat Musi.

Având în vedere primele rezultate ale testelor, teoria ar putea fi pusă în practică, scrie Science Alert.

În ianuarie, Musi şi colegii săi au publicat rezultatele testelor în care au tratat 14 pacienţi ce sufereau de fibroză pulmonară idiopatică cu un amestec de medicamente ce avea ca scop eliminarea celulelor senescente. Pe parcursul a trei săptămâni, pacienţilor le-au fost administrate nouă doze ale medicamentelor pentru leucemie, Dasatinib şi Quercetin.

La sfârşitul testelor, pacienţii puteau merge pe distanţe mai mari decât de obicei în aceeaşi perioadă de timp. De asemenea, ei au prezentat şi alte semne ale unei stări de bine, totul fără efecte secundare grave. „Deşi este mic ca dimensiuni, studiul reprezintă o reuşită în tratarea bolii asociate vârstei”, a declarat cercetătorul Jamie Justice.

Momentan nu este sigur dacă această combinaţie de medicamente este eficientă în terapiile anti-îmbătrânire. În prezent ei testează tratamentul pe un grup de alţi 15 pacienţi cu probleme pulmonare şi 20 de pacienţi ce suferă de afecţiune cronică a rinichilor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Este posibil? Un miliardar afirmă că a fost „întinerit” de oamenii de ştiinţă (VIDEO)

Şase alimente ”anti-îmbătrânire” prin excelenţă

Cercetătorii au creat ghidul anti-îmbătrânire

Pentru prima dată este demonstrat ştiinţific: ce trebuie să faci pentru a avea pielea mai tânără

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase