Home » Știință » Încă un experiment controversat al chinezilor: savanţii au creat maimuţe cu ”creier de om”

Încă un experiment controversat al chinezilor: savanţii au creat maimuţe cu ”creier de om”

Încă un experiment controversat al chinezilor: savanţii au creat maimuţe cu ”creier de om”
Publicat: 15.04.2019
O echipă de cercetători din China a creat mai multe maimuţe rhesus transgenice prin adăugarea unei gene umane implicate în creşterea creierului la genomul maimuţei. În lucrarea publicată în National Science Review, grupul descrie lucrarea şi testele pe care le-au realizat asupra maimuţelor, după ce acestea au fost născute.

Echipa chineză a adăugat gena MCPH1 la genomul mai multor maimuţe rhesus pentru a afla mai multe despre modul de dezvoltare al creierului uman. Studiile anterioare au arătat că MCPH1 este implicată în creşterea creierului – copiii născuţi fără ea au creier mai mic, scrie Medical Xpress.

Pentru a introduce gena în genomul de maimuţă, cercetătorii au injectat virusuri care transportă gena în embrioni şi apoi au permis maimuţelor să se dezvolte natural. S-au născut 11 indivizi cu genom modificat, dar doar 5 au supravieţuit. Acestea au fost testate pentru a vedea ce impact are gena umană asupra dezvoltării şi abilităţilor.

Savanţii au precizat că niciuna nu avea un creier mai mare decât era normal, dar toate au obţinut rezultate mai bune decât media la testele de memorie şi la capacităţi de procesare.

Studiul nu ar fi fost permis în multe ţări, introducerea genelor umane în alte specii trecând de o limită etică.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Patru studenţi chinezi vor petrece 200 de zile într-un ,,Palat Lunar”. Până în 2036, China doreşte să creeze prima aşezare umană pe Lună

VIDEO. O femeie a rezistat unui experiment înfricoşător în care a fost izolată timp de cinci zile. Ce s-a întâmplat cu ea după 72 de ore

Un experiment inedit arată că realitatea nu este obiectivă

Un embrion jumătate om, jumătate găină a fost creat în laborator. ”Este un experiment bolnav!”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase