Home » Știință » Reuşită istorică a lui Stratolaunch, cel mai mare avion din lume. Aparatul revoluţionar a realizat primul zbor

Reuşită istorică a lui Stratolaunch, cel mai mare avion din lume. Aparatul revoluţionar a realizat primul zbor

Publicat: 16.04.2019
Avionul cu anvergura aripilor mai lungă decât un teren de fotbal a decolat pe 13 aprilie din Mojave Air & Space Port din California. Acesta a fost primul zbor al lui Stratolaunch, care este considerat cel mai mare avion din lume.

Proiectat de Stratolaunch Systems pentru a transporta sateliţi pe orbita joasă a Terrei, avionul a petrecut 2 ore şi jumătate deasupra Deşertului Mojave la altitudini de până la 5.180 metri. Avionul a atins viteza de 304 km/h şi a realizat mai multe manevre de control, scrie Live Science.

„Zborul de astăzi duce mai departe misiunea noastră de a oferi o alternativă flexibilă pentru sistemele de lansare de la sol”, au precizat reprezentanţii companiei.

Avionul trebuie să ducă sateliţii la o altitudine dublă faţă de cea la care a ajuns în testul de faţă. În acest punct, aparatul de zbor va deveni o rampă mobilă de lansare care ar duce sateliţii pe orbită. Stratolaunch s-ar întoarce apoi pe orbită. 

Echipajul de zbor ar sta în fuzelajul drept, în timp ce stângul va conţine sistemele de zbor. Încărcătura ar sta la mijloc, între acestea. Avionul poate transporta un satelit de până la 230.000 de kilograme.

Stratolaunch are o anvergură a aripilor de 118 m şi o lungime de 8 metri. De asemenea, este propulsat de 6 motoare de Boeing 747. Cel mai mare în lungime este însă Airlander 10, având 92 de metri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Stratolaunch, cel mai mare avion din lume, a efectuat primele teste complete la sol

Un avion multirol F-35 a dispărut în Japonia

Un bărbat a fost ejectat dintr-un avion de vânătoare în timpul decolării

Cum ar putea arăta călătoriile cu avionul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase