Home » Știință » Armata SUA are în dotare un avion care poate rezista unei explozii nucleare

Armata SUA are în dotare un avion care poate rezista unei explozii nucleare

Armata SUA are în dotare un avion care poate rezista unei explozii nucleare
Publicat: 07.06.2019
Un avion din Războiul Rece al forţelor armate SUA a fost proiectat pentru a face faţă unei explozii nucleare.

Un Boeing 747 fără geamuri, proiectat şi construit în timpul Războiului Rece, cu numele de cod E-4B, este capabil să reziste exploziei unui focos nuclear, fiind cunoscut drept „avionul apocalispsei”, notează Live Science.

Potrivit unui reportaj CNBC, Interiorul aeronavei este echipat cu tehnologie analog, fiind evitată pe cât posibil folosirea tehnologiei digitale. Această decizie este strategică, tehnologia analog fiind mai rezistentă la impulsurile electromagnetice pe care o detonare nucleară le generează.

Acelaşi reportaj dezvăluie că membrii echipajului sunt protejaţi de radiaţiile nucleare, dar şi de căldura emisă în timpul detonării. Un alt avantaj al acestei aeronave este dat de către faptul că poate fi alimentată în zbor de către alt avion. 

Avionul deţine şi un centru de comunicaţii, dispunând de 67 de antene satelit. Astfel, oficialii de la bord şi echipajul aeronavei au posibilitatea de a comunica cu orice punct din lume, inclusiv cu submarinele nucleare.

Pentru a ţine în aer această aeronavă este nevoie de un echipaj de aproximativ 112 oameni. În prezent, avionul este folosit de Secretarul Apărării în misiunile diplomatice.

Citeşte şi:

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase