Home » Știință » Energia întunecată ar putea fi localizată în spaţiul care separă galaxiile

Energia întunecată ar putea fi localizată în spaţiul care separă galaxiile

Energia întunecată ar putea fi localizată în spaţiul care separă galaxiile
Publicat: 05.06.2019
Energia întunecată este considerată răspunzătoare pentru exapnsiunea Universului, compunând aproximativ două treimi din acesta.

Conform unui astrofizician de la Universitatea Ohio, Paul Sutter, pentru a identifica urmele energiei întunecate, oamenii de ştiinţă trebuie să se concentreze asupra spaţiilor aparent goale dintre galaxii.

El argumentează, de asemenea, că metodele actuale de a observa semnalele venite dinspre zonele populate cu sisteme solare şi galaxii se dovedeşte a fi greoaie şi ineficientă, deoarece sunt prea multe semnale care trebuie analizate pentru a-l identifica pe cel produs de energia întunecată, notează Futurism.

Sutter teoretizează că, în prima perioadă a existenţei Universului, materia pe care o putem percepe cu ajutorul simţurilor noastre şi materia întunecată s-au concentrat în anumite puncte, lăsând în urma lor spaţii care au fost umplute ulterior de către energia întunecată.

Aceste spaţii libere nu pot fi considerate răspunzătoare de expansiunea Universului, Sutter sugerează că acestea pot reprezenta un punct mai bun de plecare pentru a înţelege şi observa misterioasa energie întunecată.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase