Home » Știință » Civilizaţia umană ar putea să ajungă în pragul colapsului până în 2050

Civilizaţia umană ar putea să ajungă în pragul colapsului până în 2050

Publicat: 11.06.2019
Schimbările climatice reprezintă un pericol real în ceea ce priveşte mediul în care trăim şi, conform unui nou studiu, chiar asupra întregii noastre civilizaţii.

Un studiu realizat de către o echipă de cercetători australieni ridică noi semnale de alarmă în ceea ce priveşte pericolul pe care încălzirea globală îl reprezintă. Astfel, acest studiu ajunge la concluzia că anul 2050 poate marca un punct fără întoarcere pentru declinul civilizaţiei umane, notează Futurism.

Analiza experţilor australieni a concluzionat că schimbările climatice reprezintă „o ameninţare curentă asupra siguranţei naţionale”. Un astfel de raport reuşeşte să extindă înţelegerea publicului asupra pericolului încălzirii globale, transfromând-o dintr-o preocupare abstractă într-un pericol apropiat.

Aceeaşi analiză arată că problemele climatice reprezintă o ameninţare directă asupra viitorului calităţii vieţii inteligente de pe Pământ sau chiar la dispariţia totală a acesteia. Astfel, pornind de la situaţia în are ne aflăm în prezent, cercetătorii au ajuns la concluzia că societatea modernă în care trăim este în pericol de extincţie, într-un mod asemănător faunei şi florei.

Oamenii de ştiinţă fac apel la o mobilizare globală a eforturilor şi a resurselor, estimând că este nevoie de o mobilizare generală comparabilă cu cea din cel de Al Doilea Război Mondial. De asemenea, aceştia sunt de părere că comunitatea internaţională trebuie să îşi asume ţinte mai agresive în ceea ce priveşte controlarea creşterii temperaturilor globale, de la 3 grade Celsius cât recomandau alte rapoarte, la 1,5 grade.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase