Home » Știință » Cum arată viitorul alimentaţiei umane. Multora din prezent nu le va plăcea asta

Cum arată viitorul alimentaţiei umane. Multora din prezent nu le va plăcea asta

Cum arată viitorul alimentaţiei umane. Multora din prezent nu le va plăcea asta
Publicat: 23.06.2019
Creşterea animalelor reprezintă una dintre cauzele care contribuie la încălzirea globală.

Creşterea animalelor contribuie la deteriorarea mediului înconjurător, fie că vorbim despre suprafeţele tot mai mari de pământ alocate acestei activităţi sau că vorbim despre poluarea rezultată din urma acesteia. De aceea, este important pentru omenire să identificăm surse alternative de proteine pentru consum.

În ceea ce priveşte înlocuirea cărnii şi/sau completarea necesarului de hrană din alte surse, oamenii de ştiinţă au luat în calcul explorarea unor posibilităţi. Indiferent de soluţiile care vor fi identificate şi aplicate în viitor, un lucru pare clar, dieta noastră se va schimba într-o mică sau mai mare măsură, notează Science Daily.

„Din cauza îngrijorărilor legate de mediu, sănătate publică şi bunăstarea animalelor pe fondul sistemului actual de creşterea a animalelor pentru hrană, este vital să dezvoltăm noi metode de producţie a hranei”, explică Natalie Rubio, autoare a studiului legat de sursele de hrană.

Printre ideile care sunt pe masă, momentan, se numără trecerea la diete vegetariene, consumul pe scară largă a algelor, carnea crescută în laboratoare şi chiar integrarea insectelor în alimentaţia de zi cu zi.

Cercetătorii de la Universitatea Tufts sunt de părere că o soluţie optimă este cea în care ultimele două soluţii sunt aplicate împreună. Astfel, ei propun ca soluţie, pentru o posibilă sursă de hrană, carnea de insectă crescută în laborator. 

Creşterea insectelor consumă o cantitate mult mai mică de resurse, de exemplu apă şi spaţiu, faţă de modul actual în care se cresc animale pentru consum. Insectele pot fi modificate mult mai uşor pentru a fi mai mari şi pentru a avea un gust asemănător cu cel al cărnii mamiferelor sau păsărilor.

Deşi creşterea cărnii în laborator pare a fi soluţia pe care cei mai mulţi împătimiţi ai cărnii ar putea să o agreeze, ea se dovedeşte a fi şi mai ineficientă. Producerea cărnii în mod arfificial pentru consumul larg ajungând să utilizeze şi mai multe resurse faţă de situaţia în care ne aflăm în prezent.

Citeşte şi:

”Carnea” crescută în laborator, mult mai ieftină decât cea naturală, va deveni în curând o realitate

Insectele – hrana ecologică a secolului XXI

Aţi mânca biscuiţi făcuţi din insecte?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase