Home » Știință » Cum poate grăbi selfie-ul procesul de îmbătrânire al pielii

Cum poate grăbi selfie-ul procesul de îmbătrânire al pielii

Cum poate grăbi selfie-ul procesul de îmbătrânire al pielii
Publicat: 23.06.2019
Un nou studiu realizat de Avon a revelat că lumina albastră emisă de smartphone-uri deterizorează pielea, grăbing procesul de îmbătrânire.

Potrivit studiului, 25% din femeile cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, petrec peste 7 ore pe zi utilizând telefonul, potrivit Gândul.

Însă, în ciuda acestei statistici, doar 10% din adulţii britanici ştiu că lumina albastră emisă de telefoane poate avea un efect negativ.

Doctorul Susan Mayou a oferit detalii referitoare la efectele negative: „Lumina albastră poate penetra stratul dermic, cel mai profund strat al pielii unde sunt produse colagenul şi elastina, făcând pielea mai subţire şi mai fragilă. Expunerea excesivă la o asemenea lumină poate cauza leziuni oxidative la nivelul pielii”.

Totuşi, se pare că există o mică soluţie – folosirea vitaminei C în rutina de îngrijire a pielii, relatează The Sun. 

Anthony Gonzales, director global al departamentului de îngrijire a pielii din cadrul Avon, a declarat că: „Atunci când este aplicată pe piele, vitamina C are proprietăţi antioxidante care neutralizează leziunile provocate de această expunere specifică epocii moderne”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase