Home » Știință » NASA a descoperit un nou crater pe Marte

NASA a descoperit un nou crater pe Marte

NASA a descoperit un nou crater pe Marte
Publicat: 20.06.2019
Cercetătorii de la NASA au descoperit un crater rezultat de un impact recent pe suprafaţa planetei Marte.
Oamenii de ştiinţă de la NASA au ajuns la concluzia că, în decursul ultimilor trei ani, Marte a avut parte de un impact cu un obiect cosmic care a dat naştere unui nou crater, notează Futurism.
 
Astronomii care lucrează nu au putut surprinde impactul în timp real şi au reuşit să afle despre impact doar atunci când MRO (Mars Reconnaissance Orbiter), sonda spaţială care studiază planeta roşie, a fost îndreptată în regiunea în care a avut loc impactul. Ultima verificare a zonei a fost efectuată în septembrie 2016.
 
Craterul pe care oamenii de ştiinţă de la NASA l-au observat se întinde pe aproximativ 250 de metri pătraţi şi, în mod surprinzător, este destul de colorat, prezentând o culoare albastră. Această culoare neobişnuită stă mărturie a violenţei impactului care a scos la suprafaţă roca ascunsă sub peisajul roşiatic. Veronica Bray, cercetătoarea responsabilă de identificarea craterului, a declarat că neobişnuita culoare ar putea fi un indiciu legat de prezenţa gheţii în straturile de rocă de sub suprafaţa marţiană.

Pornind de la mărimea craterului, oamenii de ştiinţă au teoretizat că obiectul care s-a lovit de suprafaţa planetei avea o densitate de aproape cinci ori mai mare faţă de majoritatea obiectelor de pe Marte.
 

Citeşte şi:

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase