Home » Știință » Administratorul NASA spune că explozia navetei SpaceX va întârzia programul de zboruri spaţiale

Administratorul NASA spune că explozia navetei SpaceX va întârzia programul de zboruri spaţiale

Administratorul NASA spune că explozia navetei SpaceX va întârzia programul de zboruri spaţiale
Publicat: 20.06.2019
Administratorul NASA a declarat că explozia navetei SpaceX, subcontractor al agenţiei, va întârzia calendarul de zboruri.

Administratorul NASA, Jim Brindenstine, a declarat în cadrul unui eveniment dedicat misiunii Apollo 11 că explozia capsulei Crew Dragon, aparţinând SpaceX, va întârzia programul de zboruri spaţiale şi, implicit, eforturile de readucere la sol a astronauţilor americani de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), notează Reuters.

În ultimii ani, programul comercial al SpaceX a fost folosit de către NASA drept „taxi spaţial” atât pentru astronauţi, cât şi pentru proviziile de care are nevoie ISS, hrana pentru echipaj, instrumente ştiinţifice şi piese de schimb pentru repararea staţiei.

„Nu există nicun dubiu că programul zborurilor se va modifica”, a declarat Brindenstine.

Experţii din domeniu sunt de părere că declaraţiile administratorului NASA ridică noi semne de îndoială asupra planurilor lui Elon Musk de a retrimite astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională în acest an.

Înainte de apariţia pe piaţă a SpaceX, NASA a trebuit să apeleze la ajutor rusesc pentru a trimite oameni şi echipamente în spaţiu. Compania lui Elon Musk a pus astfel capăt dependenţei americane de ajutor extern în explorarea spaţială. 

Pe lângă accidentul suferit de capsula Crew Dragon şi celălalt subcontractor al NASA, Boeing, a anunţat o amânare de câteva luni a programul său de zboruri experimentale cu rachetele şi capsulele spaţiale proprii.

Explozia capsulei Crew Dragon a avut loc pe data de 20 Aprilie, atunci când s-a încercat testarea unor propulsoare, parte a sistemului de rachete.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase